Stcc

STCC står för Scandinavian Touring Car Championship, eller Swedish Touring Car Championship som det hette fram till år 2010. Det är ett standardvagnsmästerskap som tog form under 90-talet. Från början var det alltså endast en svensk tävling, men från och med 2011 kördes det tillsammans med Danish Touring Car Championship. Man behöll akronymen STCC men innebörden ändrades alltså.

Standardvagnsracing är en typ av racing där man tävlar med bilar i form av personbilar avsedda för vanlig landsvägskörning. De kör alltså inte alls lika fort som bilarna inom formeltävlingar, men de har mindre luftmotstånd, vilket gör att det blir lättare att köra om som i sin tur skapar ett tätare race. Eftersom ingenting sticker ut på bilarna, förutom eventuella backspeglar, ger det en tätare kontakt bilarna emellan. I alla fall om man till exempel jämför med formelbilracing. Världsmästerskapet kallas för World Touring Car Championship.

Scandinavian Touring Car Cup

2010 körde man en testomgång av det nya mästerskapet som man skapat tillsammans med Danmark, och under en enda säsong bestod den av fyra deltävlingar, två i Danmark och två i Sverige. Man körde alltså Swedish Touring Car Championship och Danish Touring Car Championship samtidigt under dessa fyra tävlingshelger och mästerskapspoäng delades ut i alla tre mästerskap. Dels i det svenska och danska mästerskapet, men även i det nya skandinaviska. Denna testomgång, som kallades Scandinavian Touring Car Cup, vanns av svensken Robert Dahlgren.
Under den första säsongen av det nybildade Scandinavian Touring Car Championship körde man främst i Sverige, men det blev två stycken tävlingshelger även i Danmark.

Inspiration från England

Innan STCC tog form hade svenska standardvagnsmästerskap länge funnits. Inspirationen kom från det brittiska British Touring Car Championship där svensken Rickard Rydell gjort stora framgångar. I Sverige var det främst ”Peggen” Andersson som såg till att övertyga förbund, media och arrangörer om klassens förträfflighet. 1995 gav detta hårda arbete resultat och klassen hade därmed fått ett ordentligt fotfäste i den svenska motorsporten. Volvo ville satsa på serien med Janne ”Flash” Nilsson som förare och alla lopp började TV-sändas. Ungefär 15 000 åskådare tog sig till deltävlingarna för att titta.

I början var det inte särskilt många riktiga Super Touring-bilar som var med, utan man körde främst med bilar från SSK-serien. Fram till 2006 körde man två deltävlingar under en tävlingshelg, för att sedan ändra till att köra fler varv och ett depåstopp. På så sätt körde man fram till 2009, sedan valde man att gå tillbaka till två deltävlingar under varje tävlingshelg. I början körde man elva tävlingshelger per säsong, men från år 2008 sänkte man detta till endast nio lopp. STCC arrangeras, under överinseende från Svenska Bilsportsförbundet. av STCC AB. Några förare har genom denna serie tagit sig ut till den internationella racingen, mest känd är Mattias Ekström.